Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı Ankara’da Konferansla Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı “2010 yılı Kutlu Doğum Haftası” ve “Kur’an Yılı” etkinlikleri çerçevesince, Ankara İl Müftülüğü’nün tertiplediği, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet ER’in “Kur’an’la Gelen Değişimin Temel Unsurları” konulu konferansı 14 Nisan 2010 Çarşamba günü T.D.V. Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferans; Ankara Vali Yardımcısı Mehmet BÜYÜKTAŞ, Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri ve salonu dolduran halkımızca izlendi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Çankaya Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet ATICI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Ankara Müftüsü M. Hakkı ÖZER; “1989 yılından bu yana kutlanagelen Kutlu Doğum Haftası’nın bir yenisini daha idrak etmiş bulunuyoruz. 14 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan haftamızın hayırlara vesile olmasını temenni ederken, etkinliklerin Peygamber Efendimizin getirdiği evrensel mesajı anlamamıza vesile olmasını niyaz ediyorum” temennilerinde bulundu.

“Kur’an’la Gelen Değişimin Temel Unsurları” konulu konferansında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet ER; Peygamberimizin dünyaya teşrifleriyle ve kendisine 40 yaşında peygamberlik verilmesinden sonra yaşadığı çevrede ve Arabistan’da meydana gelen değişimlere yer verdi. ER, “Her düşünce sistemi, her doktrin, her din gelişmek için insan unsuruna dayanmaktadır. İnsan fıtratına uygun aykırı bir metot izleyemez. İslam’ın yaptığı da budur, muhatabı insandır” diyerek; İslam’ın intişarıyla ortaya çıkan değişimlerin zihniyet, davranış, çevre, müesseseleşme ve organizasyon boyutlarında açığa çıktığını ifade etti.

Konferansın ardından “Din Görevlileri Hutbe Yazma Yarışması”nda dereceye giren Ankara’dan Abdullah KARAKÖKÇEK, Kırıkkale’den Kemal ARSLAN, Karabük’ten Muhammet ÖZDEMİR, Bartın’dan Sabri GÜNEL ve Çankırı’dan Hamza TAYLAN’a ödülleri takdim edildi.

Program sonunda Ankara İl Müftüsü M. Hakkı ÖZER, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet ER’e çiçek takdiminde bulundu. Ayrıca konferansa katılan misafir ve izleyicilere Ankara Müftülüğü’nce gül ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.